JakČistit.cz » Čistící technika » Čističe na okna » Recenze čističe oken Leifheit Window Cleaner 51003

Recenze čističe oken Leifheit Window Cleaner 51003

Seznámení s vysavačem na okna Leifheit Window Cleaner 51003

Každý z nás již někdy viděl televizní reklamu na čistič oken. Na trhu je nepřeberné množství a můžeme je vidět i u úklidových společností. Můžou velmi usnadnit práci, tak jsem jim začala věnovat více pozornosti a přemýšlela, který by mi nejvíce vyhovoval.

Rozhodování není snadné. Na internetu máte mnoho recenzí ať již kladných či záporných a vybrat ten správný je opravdu těžké. Když do toho chcete investovat, chcete si zvolit ten správný, aby byl pro vás užitečný.

Při práci pečovatelky v terénu jsem byla vyžádána na velký úklid oken u klientky a poprvé se mi dostal do ruky vysavač na okna. Práce s ním byla snadná a rychlá. Neváhala jsem a zakoupila si stejný typ, který používáme v práci.

Vysavač na okna od firmy Leifheit Window Cleaner 51003 s mopem a systémem Leifheit Click system, byl pro mě tedy jasnou volbou.

Na internetu jsem zjistila, že je nabízen v mnoha různých obchodech.

Nejvýhodnější cenu měli v obchodě Euronics, který je známý, má kamennou pobočku a proto jsem ho zvolila. Doručení bylo rychlé a vysavač na okna přišel v pořádku.

Cena na internetu se pohybuje okolo 1 300 Kč. Samozřejmě záleží na dalším příslušenství co si k němu zvolíte, jako například teleskopická tyč nebo nabízené koncentráty Fensterspray.


Popis vysavače na okna Leifheit Window Cleaner 51003

Základ vysavače na okna tvoří tělo čističe – zásobník, na horním okraji zakončené gumovou stěrkou – stírací chlopeň. Spodní strana obsahuje nádržku na sběr špinavé vody. Zásobník se vsazuje do stojánku, na kterém je z přední strany umístěna rukojeť pro držení.

Na stojánku vysavače na okna se nahoře nachází spínač přístroje. Nad spínačem je kontrolka provozu nebo nabíjení. A úplně v horní části najdeme tlačítko k odblokování zásobníku – těla. Pod držadlem se nachází otvor pro nabíječku a otvor pro umístění teleskopické tyče.

Základní parametry:

  • Doba provozu: 35 minut
  • Nabíjení: 180 minut
  • Typ baterie: Li-ion (bývá součástí balení)
  • Napětí baterie: 3,7 V 1700 mAh
  • Napětí nabíječky: 5 V
  • Objem nádržky: 100 ml
  • Šířka záběru: 28 cm
  • Hmotnost: 1,2 kg
  • Materiál: Plast/kov
  • Barva: Bílá / tyrkys
  • Rozměry stroje: šířka 23 cm, výška 35 cm, hloubka 10 cm
  • Vyroben v Evropě

Příslušenství:

  • Teleskopická tyč o délce 43 cm
  • Mop na okna
  • Návlek na mop
  • Nabíječka

Příprava k použití a použití vysavače na okna Leifheit Window Cleaner 51003

Po zakoupení nejdřív stroj nabijeme, stačí do stojánku vložit nabíječku. Po nabití kontrolka přestane červeně blikat a jen svítí zeleně. Vysavač na okna sestavíme tak, že zásobník doplníme o gumovo – plastové dno, nasadíme na stojánek a je připraven k použití.

U tohoto čističe se neohřívá ani nedolévá voda. Stroj pouze znečištěnou vodu sbírá do zásobníku.

Plochu, například okna, nejdříve umyjeme vodou se saponátem, může být obyčejný prostředek na mytí nádobí nebo lze použít jejich koncentrát Fensterspray. K tomu použijeme mop. Do vyšších a nedostupných míst nasadíme na konec mopu teleskopickou tyč.

Po umytí, mokrou plochu setřeme čističem, který elektricky odvádí znečištěnou vodu. Přiložíme ho k povrchu, zapneme spínač, čistič začne jemně vrčet, svítí zelená kontrolka a tahem odshora dolů vysáváme špinavou vodu. Do vyšších míst opět použijeme nasazení teleskopické tyče na stojánek. Vysavač na okna zároveň leští beze skvrn a proto není zapotřebí hadříku na doleštění.

Po skončení práce jednotlivé části od sebe oddělíme, špinavou vodu vylijeme a přístroj, kromě stojánku, otřeme vlhkým hadříkem. Čistič je po té připraven znovu k dalšímu použití.

Je důležité, aby čističem byly myty jen hladké plochy, gumová stěrka by se odřela. Dále nesmí být nasát žádný prach pro správné fungování přístroje.

Pokud se budeme řídit pokyny výrobce, věřím že budete s čističem spokojeni, dosud jsem neřešila žádné poruchy. Stroj si půjčuje i tchyně se sousedkou a obě jsou velice spokojené.

Využití vysavače na okna Leifheit Window Cleaner 51003

  • Okna: stačí použití obyčejného saponátu na nádobí, nebo opět můžete zvolit jejich koncentrát, délka úklidu záleží na velikosti a množství oken. Jedno panelákové okno máte umyto za cca 10 minut,
  • Dlaždice: opět obyčejný saponát či koncentrát, v okolí sporáku uklizeno za cca 5 minut,
  • Koupelnové dlaždice umyto cca 15 minut (při rozměrech koupelny 160 cm na 160 cm),
  • Zrcadla: obyčejný saponát, při rozměrech 70 cm na 50 cm vyleštěno za cca 1 minutu,
  • Skleněné plochy dveří: koncentrát společnosti nebo saponát na mytí nádobí, při rozměrech 115 cm na 60 cm uklizeno za cca 2 minuty,

U všech zmíněných míst jsem s využitím naprosto spokojena, nikdy jsem již nemusela použít klasický způsob čištění.

  • Sprchové kouty, střešní okna a zimní zahrady: i zde lze uplatnit čistič na okna

U těchto míst nemám zkušenost, proto nejsem schopna říci délku úklidu.

Čištění zrcadla vysavačem na okna Leifheit Window Cleaner 51003
Čištění zrcadla vysavačem na okna Leifheit Window Cleaner 51003

Klady a zápory vysavače na okna Leifheit Window Cleaner 51003

Jistě největší výhodou je rychlost úklidu s čističem. Snadné použití, rychlá a hygienická údržba stroje. Sestavený stroj nezabere mnoho místa v domácnosti a je velmi lehký.

Tento čistič nelze použít na koberce či matrace. Což je jistě značnou nevýhodou. U oken s ním nelze vyčistit rámy a parapety.

Zhodnocení vysavače na okna Leifheit Window Cleaner 51003

Tento čistič vlastním již rok. Jsem s ním spokojena. V porovnání cena / výkon je kvalitní, výkonný a určitě se stane dobrým pomocníkem i u vás doma.

Pokud bych chtěla vícestranný čistič, například i na koberce, jistě bych se poohlédla po jiném výrobku od stejné firmy. Ovšem lze počítat s vyšší cenou čističe.

Uklízení s vysavačem na okna je tak snadné, že to zvládne i dospívající dcera či manžel a již jim nic nezabrání pomoci vám doma s velkým čištěním oken.

Kde nejlevněji koupit vysavač na okna Leifheit Window Cleaner 51003

Sdílejte návod:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *